Letselschade

Ongelukken

Een ongeval zit in een klein hoekje. In Nederland vinden jaarlijks alleen al in het verkeer veel ongelukken plaats waarbij slachtoffers letselschade oplopen. Denk hierbij aan het geval dat u als fietser wordt aangereden of een andere automobilist die u geen voorrang verleend waardoor u in een botsing terecht komt.

 

Wat valt er onder letselschade?

Letselschade kan ook op andere manieren ontstaan, zoals tijdens werktijd, bij het sporten, als gevolg van een operatie of door het struikelen over een obstakel op de openbare weg. Daarnaast kan worden gedacht aan letsel dat wordt veroorzaakt bij een mishandeling. Als gevolg hiervan kunt u lichamelijk letsel oplopen, naast de schade aan bijvoorbeeld uw auto, telefoon of kleding. Mogelijk kunt u door uw letsel niet werken. Als gevolg van de pijn kunt u ook psychisch letsel oplopen. U kunt bijvoorbeeld angstig zijn om opnieuw te fietsen of in de auto te stappen. Ook kunt u nachtmerries hebben door de gebeurtenissen. Deze schade noemen wij ook wel immateriële schade.

Het uitgangspunt is dat u zelf voor uw schade opdraait, maar wanneer een ander aansprakelijk is, kan de schade verhaald worden. Het gaat dan om medische kosten, reparatiekosten of het mislopen van inkomsten. Vaak is de aangesproken partij, zoals een weggebruiker of een werkgever verzekerd voor dergelijke schades.

 

Zoekt u een letselschade advocaat?

Het kan voorkomen dat u met lege handen komt te staan. Onze letselschade advocaten Kees van Overloop en Amanda Tibbe kunnen u helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheid om de schade op de veroorzakende partij te verhalen. Ook kunt u bij ons terecht als u zelf aansprakelijk bent gesteld voor het veroorzaken van letselschade bij iemand anders. In beide gevallen kunnen zij u bijstaan bij het onderhandelen of het voeren van een juridische procedure.

Goede juridische bijstand is van groot belang wanneer het gaat om de vaststelling van de aansprakelijkheid en de schade. In de meeste gevallen betaalt de aansprakelijke verzekeraar de kosten van uw letselschade advocaat. Neem direct contact met ons advocatenkantoor te Goes in Zeeland op via 0113-211640 voor een gratis kennismakingsgesprek.

Advocaten

mr. K. van Overloop

Kees van Overloop houdt zich vooral bezig met (procedures in) het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht. Bij een intake op ons kantoor te Goes in Zeeland zijn de eerste 30 minuten gratis bij hem.

mr. A.M. Tibbe

Amanda is vanaf 1 januari 2022 werkzaam bij Huisman Advocaten.  Zij heeft gestudeerd in Rotterdam en houdt zich bezig met de algemene praktijk.