21 februari 2024
Wordt het concurrentiebeding afhankelijk van salaris?
Nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht: het kabinet kondigt aan belangrijke wijzigingen door te voeren in de regels omtrent concurrentiebedingen.
2 februari 2024
Te laat ingediend beroepschrift?
Bestuursrechters gaan soepeler om met deze termijnoverschrijdingen.
In een recente uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt er goed nieuws voor wie de termijn voor het indienen van bezwaar- of beroepschriften heeft overschreden.
30 januari 2024
Familierecht in Cijfers: Aantal Scheidingen in Nederland
Een neerwaartse trend in het aantal echtscheidingen biedt een geruststellend beeld.
12 januari 2024
Stijging van faillissementen in 2023

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat het aantal bedrijven dat failliet gaat aanzienlijk is gestegen. In 2023 gingen maar liefst 3.271 bedrijven over de kop, wat een toename van 50% betekent vergeleken met het voorgaande jaar. Vooral in sectoren zoals horeca en handel zijn er opvallend veel faillissementen te zien.

8 januari 2024
Griffierechten 2024: Verlaging Goedgekeurd door Ministerraad
De griffierechten 2024 worden met maar liefst 13,5% verlaagd. Deze kosten, die men betaalt om een zaak voor de rechter te brengen of zich in de rechtbank te verdedigen, zullen voor vrijwel alle zaken minder worden. Uitzonderingen zijn civiele zaken boven €100.000 en zaken bij het Netherlands Commercial Court.
7 december 2021
Griffierechten in 2022 gaan fors omhoog: het kan interessant zijn dit jaar nog een procedure op te starten.

De griffierechten in 2022 in civiele zaken gaan fors omhoog: het kan interessant zijn dit jaar nog een procedure op te starten, zodat hogere kosten vermeden worden.

18 januari 2021
Wet franchise op 1 januari 2021 in werking getreden

Op 1 januari 2021 is ons Burgerlijk Wetboek (BW) aangepast in verband met de invoering van regels omtrent de Franchiseovereenkomst (Wet franchise). Al jaren is franchise een vorm van ondernemen in Nederland. Kort gezegd stelt de franchisegever een formule (met handelsnaam) ter beschikking aan de franchisenemer in ruil voor een betaling. Nu is er ook een wettelijke basis.

29 mei 2020
Nieuwe wettelijke basis om te reorganiseren: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Nieuwe wettelijk basis om te reorganiseren: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

De Tweede Kamer heeft op 26 mei 2020 ingestemd met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de WHOA). De WHOA maakt het voor bedrijven in zwaar beter mogelijk om te saneren door met crediteuren een onderhands akkoord te sluiten buiten het faillissement.

4 mei 2020
De coronacrisis en het faillissement

Veel ondernemers zitten als gevolg van de maatregelen vanwege de coronacrisis in zwaar weer. Wanneer de schulden niet meer betaald kunnen worden, en de schulden blijven oplopen, kan het faillissement gaan spelen.

28 april 2020
Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor het betalen van alimentatie.

Voor  werknemers in dienstverband  zullen de gevolgen veelal meevallen  in verband met de maatregelen van de overheid (uitbetaling van 90% van het loon van de werknemers  door de overheid aan de werkgevers). Een mogelijk verlies voor de werknemer kunnen de variabele vergoedingen zijn.  In die situatie kan besproken worden dat de tijdelijk te betalen alimentatie gebaseerd wordt op de vaste inkomsten en dat de variabele inkomsten later op basis van een bepaald percentage alsnog verdeeld gaan worden.

24 april 2020
De gevolgen van de Corona-crisis op de verhuurder van bedrijfsruimte. Een korte beschouwing.

Dat de huidige corona-crisis een grote invloed heeft op de wereldwijde economie zal inmiddels voor een ieder wel duidelijk zijn geworden. Ondanks dat de Nederlandse regering (nog) niet heeft gekozen voor een algehele “lock-down” zijn de genomen maatregelen duidelijk merkbaar, ook voor de huurders en verhuurders van bedrijfsmatig onroerend goed. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de huurders en verhuurders van winkelruimte (of zogenaamde “290-bedrijfsruimte”). Het doel van de maatregelen van de overheid is immers om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, onder meer door mensen te verbieden samen te scholen. Naaste een gedwongen sluiting van de horeca heeft dit ook effect op retail winkels, die de bezoekersaantallen en daarmee de omzet sterk zien teruglopen.

22 april 2020
Huisman Advocaten Corona Dag

Op donderdag 30 april 2020 is het mogelijk een gratis intakegesprek te hebben met een van de advocaten van Huisman Advocaten. Dit kan op afstand per telefoon of via skype, maar in urgente zaken kan het gesprek bij ons op kantoor te Goes plaatsvinden (uiteraard met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen).

8 april 2020
Corona en alimentatie. Wat als ik de alimentatie niet meer kan betalen? Is wijziging mogelijk?

Corona en alimentatie. Wat als ik de alimentatie niet meer kan betalen? Is wijziging mogelijk?

Op dit moment heeft bijna iedereen te maken met nadelige financiële gevolgen vanwege het coronavirus. Mensen die ondanks de maatregelen van de overheid niet in staat zijn om de rekeningen nog te betalen of die überhaupt niet voor de compensatiemaatregelen van de overheid in aanmerking komen of mensen wiens contract van bepaalde tijd als gevolg van de crisis niet wordt verlengd. Hoe zit het dan met de verplichting om alimentatie te betalen?

Wanneer u juridische hulp nodig hebt, kunt u met onze advocaten in Goes contact opnemen via 0113 – 211640 en/of infogoes@huismanadvocaten.nl

18 maart 2020
Het recht en Corona

Het Corona-virus zorgt inmiddels helaas voor grote problemen. Dit heeft ook verstrekkende juridische gevolgen. Afspraken kunnen bijvoorbeeld niet of moeilijker nagekomen worden. Huisman Advocaten licht dit hieronder verder toe.

Wanneer u juridische hulp nodig hebt, kunt u met onze advocaten in Goes contact opnemen via 0113 – 211640 en/of infogoes@huismanadvocaten.nl

17 maart 2020
Huisman Advocaten treft ook maatregelen tegen het Corona-virus

Ook wij hebben maatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers en cliënten te waarborgen. Persoonlijk contact proberen wij tot een minimum te beperken. Ondanks het Corona-virus vinden wij het echter van belang om u bij te kunnen blijven staan en te kunnen helpen met uw juridische problemen.

29 november 2019
Seminar Huisman Advocaten d.d. 28 november 2019

Op 28 november 2019 organiseerde Huisman Advocaten een seminar over het (nieuwe) arbeidsrecht. De presentatie is beschikbaar gesteld.

18 november 2019
Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Grote wijzigingen voor de oproepovereenkomst, payrolling en het ontslag.

Vanaf 1 januari 2020 worden diverse wijzigingen doorgevoerd in het arbeidsrecht via de Wet arbeidsmarkt in balans. De wijzigingen zien op tal van zaken. Werkgevers doen er verstandig aan direct te bekijken of zaken aangepast moeten worden.

18 november 2019
Het einde van het 'slapende dienstverband'

Op 8 november 2019 heeft de Hoge Raad een beslissing gegeven die grote gevolgen heeft voor slapende dienstverbanden.