Home

Arbeidsrecht

Ons kantoor treedt op voor zowel werkgevers als werknemers in arbeidsrechtelijke kwesties. Arbeidsovereenkomsten beoordelen of opstellen, reorganisaties, overnames en ontslag, concurrentiebeding, medezeggenschapsrecht, werkgeversaansprakelijkheid, arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden zijn zaken waar wij ons regelmatig mee bezighouden.

Bent u ontslagen op staande voet? Heeft uw werkgever u een voorstel gedaan (via een vaststellingsovereenkomst) om het dienstverband te doen stoppen? Neem direct contact met ons kantoor te Goes op via 0113 - 211 640 voor een gratis kennismakingsgesprek.

De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zorgt voor een grondige herziening van het arbeidsrecht. Dit heeft voor werknemers en werkgevers grote gevolgen. Zo is per 1 juli 2015 vastgelegd wanneer en welke (transitie)vergoeding aan de werknemer betaald moet worden, wordt geregeld wanneer de werkgever naar het UWV moet en de (kanton)rechter aangewend dient te worden en wordt de ketenregeling versoberd. Ook wordt het minder gemakkelijk een proeftijd en concurrentiebeding af te spreken.

Onze advocaten houden zich naast de klassieke arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals ontslag(procedures), concurrentiebedingen en loongeschillen ook met diverse andere onderwerpen binnen het arbeidsrecht bezig, zoals gelijke behandeling (discriminatie op de werkvloer), medezeggenschap (Wet op de ondernemingsraden), bedrijfsongevallen en de statutair bestuurder.

Bent u werkgever en hebt u vragen over het nieuwe arbeidsrecht: schroom niet contact met Huisman Advocaten te Goes in Zeeland op te nemen (0113-211640). Zo kan het handig zijn uw arbeidsovereenkomsten aan te passen, maar ook uw modellen aan te passen gelet op de WWZ.

Ons kantoor te Goes in Zeeland kent meerdere specialisten op het gebied van het arbeidsrecht. Onze advocaten staan in arbeidszaken ook regelmatig in de rechtszaal, bijv. in Middelburg, Bergen op Zoom en Breda, maar ook in hoger beroep bij het hof te 's-Hertogenbosch. De advocaten van Huisman Advocaten volgen bovendien diverse (specialisatie)opleidingen, zodat zij nieuwe wetgeving direct kunnen toepassen.

Heeft u een arbeidsrechtelijke vraag? Kees van Overloop heeft in 2015 met succes de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht gevolgd (cum laude) en hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (http://www.vaan-arbeidsrecht.nl/). Hij is bereikbaar via 0113 - 211 640.

 

« terug naar overzicht